FirebladerDk

FirebladerDk

Motorcycles, cars, do-it-yourself, traffic and related topics

Do It Yourself Articles (in english!) on Honda 2008 CBR1000RR Fireblade and 2007 CBF1000A

Belønningsring med Samkørsel

GeneralPosted by Fred (FireBladerDk) 2009-12-13 15:45:14

Regeringen vil lave en betalingsring omkring København og nu går vi alle og venter på et konkret bud på hvordan den skal laves. Det ligger dog i kortene at den vil blive dyr for billisterne, for intægterne fra betalingsringen skal være med til at financiere de ekstra omkostninger det vil medføre for de offentlige kollektive trafiksystemer.

Bilisterne kan altså se frem til øgede udgifter eller transport med et overbelastet offentligt bus- og s-togsnet.

Jeg synes at der skal laves en Belønningsring så vi gennem positiv adfærdsregulering forbedrer trafikken i og omkring København.

Lad biler med mere end én person passere gratis - giv dem gratis parkering - giv dem samkørselsbaner - giv dem grønt lys først, kort sagt: Giv dem så mange belønninger at det virkelig gør samkørsel attraktivt.

I november 2004 præsenterede jeg ved et fortræde for Folketingets Trafikudvalg en effektiv og billig metode til at bringe folk sammen til en sådan form for samkørsel.

Med den foreslåede metode skal parterne ikke på forhånd have nogen form for planlægning eller aftale og er derfor fri for bindinger på tid og sted - noget som alle privatbilister sætter meget høj pris på. Ingen andre kendte samkørselssystemer kan byde på denne frihedsgrad.

Passageren aktiverer skiltet med sit "blaffer kort":

På motorvejen hænger et afstandsskilt med lidt udvidet betydning - chaufføren kan se at nogen ønsker at komme med fra næste opsamlingsplads:

Efter opsamling lægger passageren det fastlagte beløb i chaufførens benzinkasse.

Læs mere om samkørselssystemet her

Sidst opdateret 2012-02-12 © Copyright 2012 FireBladerDk

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.