FirebladerDk

FirebladerDk

Motorcycles, cars, do-it-yourself, traffic and related topics

Do It Yourself Articles (in english!) on Honda 2008 CBR1000RR Fireblade and 2007 CBF1000A

Lottes vej til mc-kørekortet

MotorcyclesPosted by Fred (FireBladerDk) 2010-02-09 20:55:44

© Copyright 2010 FireBladerDk

Lottes vej til mc-kørekortet gik via en Puch ms-50!

I november 2009 bestod Lotte mc-køreprøven så humøret kom helt i top og det er ikke uden grund at hun var stolt, for den nye EU-bane der skal gennemkøres fejlfrit er MEGET svær, når man er begynder m.h.t. 2-hjulet motorkøretøj med gear og kobling, kun vejer 50 kg og mc'en vejer mere end 3 gange så meget. Kørelærerne siger selv at EU-banen er alt for svær og jeg har set erfarne motorcyklister som ikke kan gennemføre banen korrekt. Se politiets beskrivelse af prøverne her.

På køreteknisk anlæg gik det derfor ikke særligt godt, hun blev helt skræmt af den tunge mc og problemerne med kobling og gear, og blev ikke klar til at køre ud i rigtig trafik, så hvordan skulle hun nu komme videre.

Løsningen blev at hun købte en herlig gammel 3-gears Puch ms-50 fra 1978 med et rigtig velfungerende gearskift som hun så øvede sig på hele sommeren, indtil alle reflekserne m.h.t. gear, kobling, kontrastyring m.m. var helt på plads. Se bare her hvor det går smiley

Hun havde rigtig mange sjove oplevelser med knallerten. Der var vist en fejl ved spedometeret som ofte viste alt for meget, og lydpottens indmad var der vist nogle ekstra resonanser i. Mange gange var der ældre herrer der vente sig om ved at genhøre en af barndommens lyde, og så var der smil og thumbs-up når hun susede forbi smiley .

Knallerten kostede en halv bondegård - 4.500 kr - altså mere end den havde kostet fra ny - men når man tænker på hvad et tilsvarende antal køretimer ville have kostet var det både en billig og tryg måde at lære det på.

Vi forsøgte iøvrigt først at købe en mere moderne knallert med gear - fik anbefalet den der hedder "Madass", men her lå brugt-priserne helt oppe omkring 8-9000 kr eller højere, og det allerværste var at gearskiftet på disse maskiner var helt igennem elendigt og absolut ikke egnet for begyndere. Gearskiftet på Puch'en fungerede derimod helt perfekt, jeg tror simpelthen der er brugt meget bedre materialer og konstruktionsprincipper i dens gearkasse end på de nyere typer.

Lige inden sæsonnens ophør nåede Lotte at skifte knallerten ud med med en sprit ny Suzuki GS500, og knallerten blev faktisk solgt for ca. det samme som hun havde givet for den. Sommerens mange mange timers øvelser havde altså inklusive forsikring og benzin kun kostet omkring 1500 kr!

  • Comments(0)//www.fireblader.dk/#post4